Awak, berucap disini

Tuesday, May 14, 2013

Mari beli rumah


 


Ajak beli rumah macamlah harga rumah tu seringgit dua kan. Haha, kerja pun tak lagi nak beli rumah.. Errrr, ni pasal mak la suruh beli rumah. "Makin lama harga rumah makin naik.. tak kesah la nak duduk mana, rumah tu boleh sewa kat orang". Kalau boleh nak rumah yang xde lah besar macam mahligai kan, nanti dok sorang2 scary woo, cume nak demand swimming pool boleh?? Hahaha, cuma masalahnye nak maintenance yang mahal..kan..

Tadi, kat facebook ternampak artikel ni :



Ok, logik. Sekarang sibuk nak beli gadget itu ini.. SIII kuar, beli, kejap jek SIV plak kuar. Klu nak kejar teknologi ni, memang x terkejo lah. Harga dia pun sekejap jek boleh susut nilai..Baik beli rumah kan. Memang lah mahal, tapi kalau expense beli gadget dan barang2 kehendak tu disimpan, InsyaAllah cukup untuk beli rumah. Rumah kan satu pelaburan. Mari menabung untuk beli rumah.. haha..